Inspiration til din billedvæg

Billedvægge er blevet en yderst populær trend, som kan tilføre liv og personlighed til din boligindretning. Med en billedvæg får du mulighed for at få flere flotte billeder og kunstværker op på væggen, og du kan skabe din helt egen stil med billedvæggens mange muligheder.

Men med utallige muligheder kan det også virke som en uoverskuelig opgave at komme i gang med at lave sin egen unikke billedvæg. Derfor giver vi dig her inspiration til din billedvæg, og forsøger at besvare de store spørgsmål omkring billedvalg, farver, opsætninger med mere. 

Er du interesseret i at se nærmere på de enkelte motiver på billedvæggene, kan du klikke på billederne her på siden og finde direkte links.  

Nem bestilling

1. Upload fil

2. Vælg størrelse
og materiale

3. Bestil og modtag
inden for 1 uge


Start her med dit foto

Anvend et af vores motiver

Hvilke billeder skal jeg vælge?

Det fede ved billedvægge er, at der ingen regler er, og du kan derfor blande grafiske motiver, fotokunst, malerier og andre kunstværker, som du har lyst. Men vil du gerne skabe en rød tråd, er der et par ting du kan have for øje.

Det kan være en god idé at begrænse sig i forhold til, hvor mange farvetoner der indgår på billedvæggen, så udtrykket ikke bliver for rodet.

Udvælg eksempelvis nogle af de farver som går igen i din indretning, så hele rummet får et sammenhængende og stilrent udtryk.

På billedet ovenover har vi matchet den røde lænestol med billeder i røde og gule farvernuancer, og suppleret med mere rolige sort-hvide billeder, som afbalancerer udtrykket.

Kan jeg bruge andet end almindelige billeder på min billedvæg?

Du kan give din billedvæg en ekstra dimension ved at eksperimentere med elementer i andre former.

På billedvæggen ovenover komplimenterer den runde form i midten de firkantede billeder rundt om, og skaber et dynamisk og interessant helhedsindtryk.

Spejle er et andet element, som du også kan bruge til at lege med former og dimensioner, og skabe en anderledes og unik billedvæg. 

Hvilken printtype skal jeg vælge?

Må din billedvæg gerne se lidt tilfældig og ikke for opstillet ud, kan du med fordel vælge forskellige printtyper til dine billeder. Printtypernes forskellige teksturer og dybder giver din billedvæg et flot og interessant spil, og du kan derfor sagtens blande forskellige materialer, som billeder på lærred, aluplade, glas, skumplade og plakat (læs mere om vores forskellige printtyper her).

Men hvis du gerne vil have en mere minimalistisk billedvæg, skal du i højere grad begrænse dit materialevalg. Du kan eksempelvis vælge vores klassiske plakat- og papirprint, eller vi kan anbefale dig at få printet dine billeder på en aluplade, som giver dine billeder et mat og refleksfrit udtryk.

Hvilke rammer skal jeg vælge

Typen af rammer, som skal indramme dine billeder, har stor betydning for billedvæggens samlede udtryk.

På billedvæggen ovenover er sorte rammer og egetræsrammer mikset med et enkelt billede uden indramning for at fuldende det tilfældige look, som de forskellige billeder bidrager til. Du kan sagtens bruge forskellige typer af rammer og rammer i forskellige farver, hvis du gerne vil have, at din billedvæg ikke skal se for opstillet ud. Det giver blot din billedvæg mere karakter og personlighed.

Mens hvis du gerne vil skabe mere sammenhæng mellem forskelligartede billeder og et mere stringent udtryk på din billedvæg, skal du i stedet gå efter at vælge den samme type af rammer. Således undgår du, at billedvæggen bliver for rodet at se på.

Kan jeg bruge mine egne fotos til min billedvæg?

Din billedvæg kan blive ekstra personlig med dine egne familiebilleder og fotos.

Du kan vælge at lave en billedvæg kun med dine egne billeder, eller udvælge nogle få, der måske har særlig betydning, og som kan indgå i samspil med andre grafiske og kunstneriske motiver – ligesom på billedvæggen til ovenfor.

Vi foreslår, at du vælger nogle personlige fotos, du er ekstra glad for, og som kan vække minderne frem fra gode oplevelser og særlige lejligheder. 

Hvordan får jeg overblik over billedernes placering?

For at få overblik over hvordan din billedvæg skal se ud, og hvordan billederne skal placeres i forhold til hinanden, kan du lægge alle billederne ud på gulvet inden ophængning. Så kan du afprøve forskellige kompositioner, inden du slår søm i væggen.

Du kan også finde inspiration fra de forskellige billedvægge her på siden og efterligne opsætningerne.

Man kan sagtens tænke kreativt, når man laver sin billedvæg og bruge hele rummets højde og bredde til at give din billedvæg ekstra meget personlighed og wauw-effekt.

Lav for eksempel en billedvæg fra gulv til loft, som på billedet her oppe over, eller spred billedcollagen ud over et hjørne, så den bredes ud på to vægge.

 

Hvilken afstand skal der være mellem billederne?

En god tommelfingerregel er at holde en afstand på 8-15 centimeter mellem billederne. 

Derudover kan du overveje, om du gerne vil binde billederne bedre sammen og skabe et mere harmonisk udtryk ved at vælge den samme afstand mellem alle billederne på din gallerivæg, eller om du gerne vil understrege det tilfældige look ved ikke at lade billederne flugte.

Et tip til en spændende og anderledes opsætning er at placere nogle af billederne tæt sammen, så de danner ét kunstværk, som de fire kvadratiske sort-hvid billeder ovenfor gør.

Har du brug for hjælp til opsætningen af din billedvæg, kan du kontakte os på jimmy@illux.dk - så udarbejder vi en pris og en skræddersyet billedvæg til dig.

Kan jeg lave en billedvæg på en væg, der er farvet?

Du skal ikke være bange for at lave en billedvæg på en væg, der allerede er farverig. Det giver god dynamik til din gallerivæg, og den farvede væg kan indramme dine billeder uden brug af egentlige rammer.

Hvis du ikke vil have rammer om dine billeder, kommer de stadig med nemme skjulte beslag, hvis du bestiller hos Illux - så bliver ophængningen let og overskuelig.