Nem bestilling

1. Upload fil

2. Vælg størrelse
og materiale

3. Bestil og modtag
inden for 1 uge


Start her med dit foto

Anvend et af vores motiver

Hvorfor vælge foto på akustikplade?

Foto på akustikplade er meget mere end bare dekorativ kunst til væggen. Vores akustikplader med foto fungerer som lyddæmpende billeder, der reducerer støj og larm i rummet væsentligt. Vores plader har en lydabsorption på 0,95 (klasse A). Er der meget ekko og klang i hjemmet, er foto på akustikplader det perfekte valg. De lyddæmpende billeder printes i lige så høj kvalitet som vores andre produkter og leveres i størrelser op til 120x240 cm.

Akustikprint uden ramme

Print med højkvalitets UV-print direkte på en 40 mm akustikplade med en klasse A lydabsorption, der fungerer støjdæmpende og forbedrer akustikken. Den er minimalistisk i sit udtryk grundet de hvide kanter, som gør en indramning overflødig. Leveres med skjulte beslag på bagsiden, så billedet får en svævende effekt ca. 15 mm fra væggen.

Start her - med dit eget foto

Akustikprint med ramme

Vi printer direkte på klasse A støjdæmpende stenuldsplader med print i gallerikvalitet. Pladerne reducerer rumklangen væsentligt, og printet falmer ikke selvom det påvirkes af direkte sollys. Den 25 mm kraftige akustikplade har en struktureret overflade, som giver et flot spil.

Vælg mellem flere rammer

Tips & tricks til bedre akustik

Lån vores billeder og prøv effekten

Lån en akustikkuffert med 4 akustikbilleder i 80x120 cm,
og test effekten af dem i dit rum.

Der er naturligvis printet på dem, så du kan se
printkvaliteten inden du køber.

Læs mere her

Inspiration

Priser & formater

Nyhedsbrev

Modtag e-mail med nyheder om nye kunstnere, produkter osv.

Levering af filer

  • Vi anbefaler max 60 cm pr. 1000 pixels. En iphone 7 har eksempelvis et 12 MP kamera svarende til ca. 4000x3000 pixels. Max for dette er derved 240x180 cm - og ja, det er ret stort :)
  • Filformat: JPG (foretrækkes), TIFF, PDF og PNG (kun til nød).
  • Opløsning: 150-300 dpi (ofte vinder du ingenting ved 300 dpi frem for 150 dpi).

Udspecificering af fillevering (for nørderne)
Test kvaliteten af din fil her

Specifikationer - Akustikprint uden ramme

Denne akustikdæmpende plade er ekstra dyb (40 mm), hvilket øger effekten ved de dybe frekvenser, som når man eksempelvis flytter en stol, og friktionen med gulvet giver en "brummende" lyd. Ved høje toner, som eksempelvis et skrig, er vores 2 typer akustikplader lige effektive. At hænge akustikdæmpende plader på væggen er i de fleste rum mere effektivt end at have dem i loftet da stemmeretningen er rettet mod væggene.

- Kvalitet: Glasuld
- Tykkelse: 40 mm
- Lydabsorption: Klasse A (0,95)
- Printtype: UV – 6 farvet cmyk
- Holdbarhed: Falmer ikke
- Miljø: 100 % genanvendelig, afgiver ikke farlige stoffer
- Brandklasse: Klasse A1

Se mere om print af akustikbilleder her

Specifikationer - Akustikprint med ramme

Størrelsen på vores akustikplader med rammer kan skræddersyes helt op til 240x120 cm. Denne løsning er god som erstatning eller supplement til et akustikforbedrende loft. Det kan være i det moderne køkkenalrum eller på kontoret. Man opnår en markant bedre akustik ved at hænge et par plader med Illux-print på væggen som udsmykning. Illux kan også levere akustikplader til loftet med eller uden print - det kunne eksempelvis være et unikt loftsdesign med en blå stjernehimmel.

- Kvalitet: Stenuld
- Tykkelse: 25 mm (uden ramme)
- Lydabsorption: Klasse A (0,95)
- Printtype: UV – 6 farvet cmyk
- Holdbarhed: Falmer ikke
- Miljø: 100 % genanvendelig, afgiver ikke farlige stoffer
- Brandklasse: Klasse A1

Har du spørgsmål?

Til højre kan du få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål, som vi modtager om akustikbilleder - blandt andet spørgsmål om effekt, placering i rummet og om akustikbilledet kan bruges som opslagstavle.

Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os:

Telefonisk mandag-torsdag 
08-16 og fredag 08-15.30
(+45) 70 25 08 12

E-mail post@illux.dk.

FAQ

Vores akustikbilleder består af lyddæmpende plader med en klasse A lydabsorption, hvilket kan betegnes som det bedste på markedet. Derfor vil akustikbilledet:

  • Forbedrer akustikken i rummet
  • Gøre det lettere, at høre hvad hinanden siger
  • Reducere irrelevante lydkilder såsom baggrundsstøj

Alt i alt gør akustikbilleder det altså nemmere at nyde hinandens selskab i køkkenalrummet eller være produktive og bevare koncentrationen i det åbne kontorlandskab. Samtidig bringer det lyddæmpede billede liv og stemning til rummet i kraft af dets dekorative aspekt.

Få tips og tricks til akustikforbedring

Akustikbilledet kan printes med dit eget foto eller du kan finde flotte kunstneriske motiver i vores Illux Art galleri . En populær løsning er også at få printet et af vores verdenskort som akustikbillede.

Verdenskort er de senere år blevet en moderne trend inden for boligindretning, som fungerer som en anderledes form for dekoration i hjemmet. Det er derfor en oplagt måde at give din indretning et personligt twist, samtidig med at du får et lyddæmpende billede. Vi har verdenskort i forskellige farver og udtryk, så der er noget til enhver smag.

Upload dit eget foto til print på akustikplade

Vores akustikbilleder kommer i den samme høje kvaliteter som resten af vores sortiment, da det printes i højkvalitets UV-print, med holdbare og dekorative billedresultater til følge:

  • Farverne fremstår skarpe og klare, og i kraft af akustikbilledet strukturerede overflade får motivet et flot spil.
  • UV-printet er desuden yderst holdbart og resistent over for sollys og børnefedtfingre, hvorfor dit akustikbillede holder mange år ud i fremtiden.

Dit lyddæmpende billede kan leveres med eller uden ramme, alt efter om du ønsker et minimalistisk udtryk, hvor de hvide kanter er synlige, eller er til en mere traditionel indramningsløsning. Den lyddæmpende effekt vil være en lille smule større ved akustikbilledet uden indramning i kraft af den ekstra tykkelse, men forskellen vil ikke være bemærkelsesværdig ved almindelige hverdagssnak og støj. Det vil derfor i de fleste tilfælde være et spørgsmål om smag, hvorvidt man vælger indramning til eller fra frem for et spørgsmål om den lyddæmpende effekt.

Uden ramme er akustikbilledet 40 mm i tykkelse og har en anelse mere struktur i overfladen, mens det indrammede billede er 25 mm i tykkelsen og har lidt mindre struktur.

Se vores store udvalg af rammer til akustikbilleder

Akustikbilledet kan sagtens fungere som opslagstavle på grund af det specielle lydabsorberende materiale. Opslagstavlefunktionen fungerer uanset motivet på dit akustikbillede, og det påvirker ikke billedets lyddæmpende effekt at sætte nåle i lydpladen. Dog vil lydabsorptionen reduceres, hvis store dele af akustikbilledets overflade tildækkes af for eksempel post-its, postkort eller anden form for materiale, som du sætter på din opslagstavle.

En dekorativ idé til at udnytte opslagstavlefunktionen kan være at få printet et verdenskort på akustikbillede. Så kan du nemlig placere tegnestifter, der hvor du har rejst rundt i verden, eller udpege dine næste feriemål.

Har du allerede indrettet dit hjem med rigelig kunst på væggene eller foretrækker du en mere minimalistisk indretning i din bolig eller på arbejdspladsen, så er akustikplader et glimrende alternativ til akustikbilledet. Akustikpladerne har den samme lydabsorberende effekt som akustikbilledet, da de produceres i samme stenuldsmateriale, og kan på samme måde forbedre lydniveauet og den mentale trivsel indendørs.

Akustikpladerne kan naturligvis placeres på væggen, men også i loftet, således at man opnår en bedre reducering af lyden end for eksempel med et glat gipsloft.

Du kan eksempelvis vælge at få lavet akustikpladerne i nøjagtig samme farve som dit gipsloft, så du opnår et diskret look, eller få lavet et unikt design til børneværelset, hvor der ofte er råb og støjende leg.

Det vigtigste for at sikre en optimal lyddæmpende effekt i dit private hjem er at finde det rette antal af akustikplader i forhold til rummets størrelse.

Som en tommelfingerregel skal akustikpladerne fylde mellem 10 og 20 % af gulvets areal i et almindeligt rum med cirka 2,5-3 meter til loftet. Har du et gulvareal på 40 kvm. skal du således bruge 4-8 akustikplader. Størrelsen på hver plade er ikke vigtigt, da det er det samlede areal som tæller.

Herefter kan det være relevant at tænke over pladernes placering i rummet, da det ofte er en smule mere effektivt at placere akustikpladerne på væggen i talehøjde frem for loftet. Det skyldes, at når vi taler, så udsender vi primært lyd i vandrette linjer, hvorfor lyden rammer væggen først, og akustikpladerne kan derfor absorbere en større del af lyden i dette område. Lyden breder sig dog også til andre dele af rummet, så akustikplader i loftet har stadigvæk stor positiv effekt.

Se mere om akustikforbering her

Har du behov for en mere nuanceret og nøjagtigt udregning af efterklangstiden i dit rum, end den mere simple, men også prisvenlige tommelfingerregel om 10-20 % af gulvets areal, så kontakt Illux. Vi kan måle, hvordan du opnår den bedste effekt.

Du har også mulighed for at låne en akustikkuffert af os med 4 billeder på 80x120 cm, svarende til i alt 4 kvm. således at du selv kan afprøve, hvor mange billeder du finder passende til akustikken i dit hjem.

Akustikpladerne er 40 mm tykke, og kan måle op 120x240 cm.

Når der opstår lydbølger i rummet, reflekteres disse mellem rummets flader, og skaber mere eller mindre støj og efterklang, alt afhængig af hvor effektive rummets materialer er til at absorbere lyden. Eksempelvis har hårde overflader som gipsvægge og beton en dårlig absorptionsevne, mens stenuldsmaterialet, som vores lydplader fremstilles i, har en særligt god evne til at absorbere lyden.

I stedet for at reflektere lyden tilbage i rummet, absorberes den altså ind i lydpladen og dermed nedsætter lydpladen efterklangstiden og akustikken forbedres.

Lydplader kan i kraft af deres lydabsorberende materiale kontrollere og reducere lydtryksniveauet i rummet, og bidrage til en bedre trivsel og velvære indendørs. For eksempel kan lydpladerne være med til at forbedre omgivelserne på arbejdspladsen eller i det private hjem.

Åbne kontorlandskaber med højt til loftet og mange støjkilder kan skabe et stressende arbejdsmiljø, men ved at forbedre akustikken med lydplader øges koncentrationen og produktiviteten og den generelle mentale trivsel. I det åbne køkkenalrum hvor samtaler er i centrum, kan lydpladerne forbedre taleforstålighed og reducere ekko, samt de situationer hvor mange mennesker er samlet og lydniveauet stiger stødt, fordi alle taler højere og højere for at blive hørt.

Lydplader biddrager altså til et god indeklima med plads til samtaler, fordybelse og overskud.

Vi laver også akustikbilleder og akustikplader til erhverv

Der er forskellige måder at placere lydplader på i rummet, og de fås i to versioner:

  1. Lydpladerne limes direkte på væggen eller i loftspladerne, enten så de udfylder hele væggen eller loftet, eller de kan placeres i mindre områder, således at lydpladens hvide kanter er synlige.
  2. Lydpladerne hænges ned fra loftet ved hjælp wire, hvorved de får en svævende effekt.

Du kan opnå et minimalistisk udtryk ved at få lydpladen fremstillet i samme farve som din væg eller dit loft, men bemærk dog at du ikke selv må male lydpladen, da den akustikdæmpende effekt således kan reduceres.