Print på akustikplade

Mindre støj og
smukkere vægge

Upload dit foto
Vælg fra artshoppen

Print på akustikplade

Mindre støj og smukkere vægge

Upload dit foto Vælg fra artshoppen

Print på akustikplade

Hvorfor vælge foto på akustikplade?

Vores hjem skal rumme alt fra dybe samtaler over middagsbordet til børneleg og latter, ro og fordybelse. Det stiller store krav til lydforholdene, for der er ikke noget som dårlig akustik, der kan slå skår i den gode stemning.

Med akustikbilleder slår du to fluer med et smæk. Her printer vi dit billede på en lyddæmpende plade, der effektivt reducerer støj i rummet og fungerer som personlig kunst på væggen.

Akustikprint uden ramme

Minimalistisk udtryk med hvide kanter.

 • Effektiv lyddæmpning ved høje såvel som dybe frekvenser
 • Printes med UV-print, der er vandfast og ikke falmer
 • Væg mellem fem forskellige størrelser

Akustikprint med ramme

Klassisk look i håndlavet kvalitetsramme.

 • Let struktureret overflade, der effektivt absorberer lyd
 • Printes med UV-print, der er vandfast og ikke falmer
 • Indrammes i valgfri ramme

Sammenlign vores akustikplader med andre printtyper

Bliv inspireret til indretning med akustikbilleder

Bliv inspireret til indretning med akustikprint

Bliv inspireret til at indrette med akustikbilleder

Vores akustikbilleder er en både smart og funktionel måde at forbedre rummets lyd og æstetik på én gang. Herunder giver vi gode ideer og tips til, hvordan du kan integrere akustikbilleder i forskellige typer af rum og samtidig imødekomme forskellige indretningsstile.

Akustikbilleder tilpasset dine rum og din stil

Ved at hænge et akustikbillede i det åbne kontorfællesskab kan du reducere støjniveauet og på den måde skabe et mere behageligt arbejdsmiljø for dine medarbejdere. I stuer og fællesrum kan akustikbilleder bruges til at dæmpe støjen fra flow tv-programmet på fjernsynet eller fra samtaler om dagens gøremål over køkkenbordet. På børneværelset kan du med et farverigt akustikbillede både tilføre personlighed til rummet og samtidig reducere støjniveauet, så der er ro til at lave dagens lektier eller fordybe sig i en rigtig god leg.

Uanset om din stil er moderne, skandinavisk, industriel eller boheme, kan akustikbilleder nemt tilpasses til en lang række forskellige indretningsstile. Det vigtigste er, at du vælger farver og mønstre, der passer til rummets æstetik – vi er klar med gode råd til, hvordan du kan pifte et rum op eller lade akustikbilledet gå i et med tapetet, hvis det ikke skal springe i øjnene.

Oplev effekten

Vores akustikbilleder reducerer støj og rumklang utroligt effektivt. Hør bare her, hvor vi tester effekten i et køkken alrum med mange hårde overflader. 

Du kan også opnå stor effekt i dit eget hjem. Her skal du blot tage højde for dit rums størrelse. For at opnå optimal effekt anbefaler vi nemlig som tommelfingerregel, at akustikbillederne udgør 10-20% af rummets gulvareal.

Hvad du og vi oplever som god akustik, kan dog være forskelligt, og vi tilbyder derfor også, at du kan låne fire 120x80 cm akustikbilleder med hjem og teste effekten af i eget hus.

Vil du låne akustikbilleder med hjem? Se mere her

 

Det synes vores kunder

Den bedste løsning på akustikproblemer

Æstetik og funktionalitet går op i en højere enhed med disse akustikbilleder. Kvaliteten af billederne får dem til at fremstå som malerier og ikke som blanke plakater. Resultatet er over al forventning.

– Karin

Tips til indretning med akustikbilleder

1. Overvej både størrelsen og placeringen på akustikbilledet for at opnå den bedste effekt.

2. Giv miljøet en hjælpende hånd ved at vælge vores akustikbilleder, der er printet på plader fremstillet af mineraluld

3. Akustikbilleder kan nemt kombineres med andre vægdekorationer for at skabe en sammenhængende indretning.

4. Ved at integrere akustikbilleder på en passende måde i din indretning, kan du nemt forbedre rummets lyd og samtidig tilføre et dekorativ touch, der passer til rummets formål og stil.

Få indrammet dit akustikprint

Giv dit akustikbillede en elegant afslutning i en håndlavet kvalitetsramme.

Når du vælger akustikprint med ramme, kan du frit vælge indramning med en af vores mange akustikrammer. Rammerne håndlaves alle på vores eget indramningsværksted med rigtige trælister i markedets bedste kvalitet.

Til akustikbilleder anvender vi udelukkende rammer uden glas, så du bevarer den refleksfrie overflade og akustikdæmpende effekt. 

Find din favoritramme

Produktionstid
Normal - 5 hverdage: 0,-
Normal Express - 3 hverdage: 300,-
Super Express - 2 hverdage: 500,-

Specialudviklet emballage
Dit akustikbillede indpakkes i specialudviklet emballage, der beskytter under fragten og minimerer risikoen for skår i modtagelsesglæden.

Læs mere om produktionstid, fragt og levering

Hurtig produktion,

sikker levering

Bæredygtige akustikplader

Akustikpladerne fremstilles af mineraluld med 70% genanvendt glas, hvilket sparer miljøet for, at flere nye ressourcer tages i brug. Det sparer energi og reducerer i sidste ende det samlede CO2-aftryk. Ja, faktisk afgiver akustikpladen færre kilo CO2 pr. m2 end andre produkter på markedet. 

Dit akustikbillede printes desuden med Greenguard Gold-certificeret blæk, hvilket betyder, at printet opfylder nogle af verdens mest kritiske emissionstandarder for kemi.

Vil du vide mere om vores bæredygtige initiativer?

Bæredygtige akustikplader

Akustikpladerne fremstilles af mineraluld med 70% genanvendt glas, hvilket sparer miljøet for at flere nye ressourcer tages i brug. Det sparer energi og reducerer i sidste ende det samlede CO2-aftryk. Ja faktisk afgiver akustikpladen færre kilo CO2 pr. m2 end andre produkter på markedet. 

Dit akustikbillede printes desuden med Greenguard Gold-certificeret blæk, hvilket betyder, at printet opfylder nogle af verdens mest kritiske emissionstandarder for kemi.

Vil du vide mere om vores bæredygtige initiativer?

Sammenligning med andre lyddæmpende løsninger

Hvordan står akustikbilleder i forhold til andre lyddæmpende produkter på markedet?

Akustikbilleder adskiller sig fra andre lyddæmpende produkter på markedet på flere måder:

 • Æstetik og funktionalitet

 • Tilpasningsmuligheder

 • Materiale og konstruktion

 • Placering og fleksibilitet

Æstetik og funktionalitet:

Akustikbilleder tjener både som dekorative elementer og som lyddæmpende løsninger, hvilket giver mulighed for at skabe et æstetisk tiltalende miljø, hvor støjniveauet reduceres.

Tilpasningsmuligheder:

Akustikbilleder kan nemt tilpasses i forskellige indretningsstile og typer af rum, og hos Illux gør vi en dyd ud af at skræddersy de mange forskellige løsninger til vores kunder, så de får lige netop det akustikbillede, de drømmer om. Som kunde hos os kan I:

 • Vælge at printe med eget foto

 • Vælge mellem vores +1500 kunstmotiver fra artshoppen

 • Selv vælge størrelsen på akustikbilledet

 • Selv vælge om det skal være i en ramme eller ej

Er du nysgerrig på, hvordan du kan forbedre din akustik i hjemmet? Så kan du blive klogere ved at læse vores 10 trick til akustikforbedringer i hjemmet – det taler nemlig også ind i, hvordan et akustikbillede kan være en meget æstetisk løsning og ligeså, hvordan du kan matche det med øvrige forslag til indretningen, som forbedrer dit hjems akustik.

Materiale og konstruktion:

Akustikbilleder er ofte fremstillet af lydabsorberende materialer, der hjælper med at reducere genklang og støj i rummet. Hos Illux er vores akustikbilleder fremstillet af mineraluld med 70% genanvendt glas. Mineraluld sparer miljøet for, at flere nye ressourcer tages i brug.

Placering og fleksibilitet:

Akustikbilleder kan placeres strategisk på væggene for at fokusere på områder, hvor der er mest behov for lyddæmpning.

Sammenlignet med mere traditionelle lyddæmpende produkter som akustiske loftfliser eller vægpaneler, tilbyder akustikbilleder en mere visuelt tiltalende løsning. Hvor andre lyddæmpende produkter primært fokuserer på funktionalitet, kombinerer Illuxs akustikbilleder æstetikken af vægkunst med deres miljøvenlige og lyddæmpende egenskaber, hvilket gør dem til en rigtig populær valgmulighed i moderne indretningsdesign.

Hvor effektive

er akustikbillederne?

10 Tips & Tricks

til bedre akustik

Akustikbilleder hos Maki

Akustikbilleder i børnehøjde hos MAKI – den største distributør af legetøj og spil i de nordiske lande. Lige før jul kunne vi levere 23 akustikbilleder til deres nye administrationsbygning i Hørning. Et resultat der både giver bedre akustik og smukkere vægge.

*Billederne er taget af fotograf Maria Hougaard

Skal vi hjælpe din virksomhed med bedre akustik? Så kontakt os på post@illux.dk

Få bedre akustik på kontoret

Der kan være meget støj på kontoret når mange kollegaer er samlet på ét sted. Telefonsnak i kombination med hårde overflader på gulve, lofter og vægge. Det medfører et dårligt akustisk arbejdsmiljø. Hos Illux har vi udviklet et akustikdæmpende billede, som giver mulighed for både snak og fordybelse i både mødelokaler og storrumskontoret med indretning af vores akustikdæmpende billeder, som reducerer støj og rumklang utroligt effektivt fra lokalernes mange støjkilder. 

Er du erhvervskunde?

Om du er fotograf, indretningsarkitekt eller kunstner, står over for en udstilling eller søger en fast samarbejdspartner til print og indramning, så kan vi hjælpe dig. 

Vi kan rådgive dig i specialøsninger eller sikre en kort og smidig proces, fra din online bestilling er lagt, til at din kunde står med sit print i hånden.

Kort sagt indtræder vi der, hvor du har brug for det.

Se meget mere om dine muligheder

Lån akustikbillederne

med hjem og test effekten

10% Rabat

på udvalgte størrelser

Følg os

Få svar på alle dine spørgsmål om akustikbilleder

Hvad er det særlige ved billeder printet på akustikplade?

Lyddæmpende billeder er meget mere end bare flot kunst på væggen. Akustikbillederne produceres nemlig på mineraluldsplader, der fra naturens hånd har en høj lydabsorptionsevne.

Med print på akustikplade vil du således opleve, at:

 • Støj og larm i rummet reduceres

 • Det bliver nemmere at høre, hvad hinanden siger

 • Den generelle trivsel og akustik i rummet forbedres

 

Hvilke størrelser og formater kan mit akustikprint produceres i?

Ønsker du akustikprint uden ramme, kan vi producere dit billede i fem forskellige størrelser - fra 60x60 cm og op til 240x120 cm.

Ved akustikprint med ramme kan vi tilbyde dig endnu større frihed i forhold til størrelser og formater. Her kan du nemlig frit skræddersy størrelsen i alt mellem 40x40 og 180x120 cm.

Se mere om, hvor stort dit akustikprint kan blive under priser og formater.

 

Hvad er produktions- og leveringstiden for akustikbilleder?

Du kan altid se den aktuelle produktions- og leveringstid for dit akustikbillede, når du lægger produktet i din indkøbskurv.

 

Hvordan bestiller jeg et fotoprint på lyddæmpende plade?

Du kan bestille dit print på akustikplade via vores editor i tre simple steps:

 1. Upload dit billede
 2. Vælg størrelse på printet
 3. Vælg hvilken produkttype, du ønsker.

Herefter kan du tilføje produktet til din indkøbskurv og gennemføre bestillingen.

Når du uploader dit foto, tjekker vores editor automatisk filens billedkvalitet og frasorterer størrelser, hvor opløsningen ikke er høj nok. Du kan derfor trygt bestille dit akustikbillede i lige den størrelse, du ønsker, og glæde dig til at modtage et knivskarpt resultat.

 

Hvordan hænger jeg mit akustikdæmpende billede op på væggen?

Vores akustikbilleder leveres med savtakket beslag lige til at hænge op på væggen. Så det eneste, du skal gøre, er at have boremaskinen klar.

 

Hvordan er printkvaliteten på akustikplade?

Dit billede printes i samme høje kvalitet på akustikplade som på vores andre materialer med UV-print. UV-printteknologien sikrer et flot og holdbart resultat, der er rengøringsvenligt og ikke falmer i selv kraftigt sollys.

Printet får desuden et flot spil takket være akustikpladens strukturerede overflade, som giver dit billede ekstra karakter.

 

Hvordan påvirker indramningen den lyddæmpende effekt?

Dit akustikbillede kan leveres med eller uden ramme, og uanset hvad du foretrækker, vil du opleve en mærkbar effekt på akustikken i dit rum.

Den lyddæmpende effekt vil være en lille smule større ved akustikprint uden ramme, da akustikpladen her er 40 mm dyb kontra 20 mm dyb ved akustikprint med ramme. Forskellen vil ikke blive bemærket ved hverdagssnak og høje toner som skrig og klirrende bestik, men den vil kunne fornemmes ved dybere toner, som eksempelvis den brummende lyd, der opstår, når man flytter på en stol. 

Succeskriteriet for at opnå den optimale akustik handler dog i langt højere grad om, at antallet af akustikbilleder skal passe til rummets størrelse. Spørgsmålet om indramning er mere sekundært, og kan i højere grad betragtes som et spørgsmål om smag og behag.

Hvor mange akustikbilleder skal jeg bruge, og hvor i rummet skal de placeres for at opnå optimal effekt?

Det afgørende for at opnå den optimale lyddæmpende effekt i dit hjem er at finde det rette antal af akustikplader i forhold til rummets størrelse.

Som en tommelfingerregel skal akustikpladerne fylde mellem 10 og 20 % af gulvets areal i et almindeligt rum med cirka 2,5-3 meter til loftet. Har du et gulvareal på 40 kvm. skal du således bruge 4-8 akustikplader. Størrelsen på hver plade er ikke vigtigt, da det er det samlede areal, som tæller.

Herefter kan det være relevant at tænke over pladernes placering i rummet, da det vil være en anelse mere effektivt at placere akustikpladerne i talehøjde på væggen frem for eksempelvis i loftet. Det skyldes, at når vi taler, så udsender vi primært lyd i vandrette linjer, hvorfor lyden rammer væggen først, og akustikpladerne kan derfor absorbere en større del af lyden i dette område. Lyden breder sig dog også til andre dele af rummet, hvorfor akustikplader i loftet stadigvæk vil have en gavnlig effekt.

 

Kan jeg få en nøjagtigt måling af akustikken i mit rum?

Har du behov for en mere nuanceret og nøjagtigt udregning af efterklangstiden i dit rum end den mere simple, men også prisvenlige tommelfingerregel om 10-20 % af gulvets areal, så kontakt os. Med professionelt måleudstyr kan vi udregne, hvordan du opnår den bedst mulige effekt.

Du har også mulighed for at låne vores akustikkuffert, så du selv kan teste effekten af i dit hjem og finde ud af, hvor mange billeder der skal til for at opnå optimal effekt hos dig.

Kufferten indeholder fire billeder på 80x120 cm, svarende til i alt 4 kvm. Ønsker du at låne den med hjem, så send os en mail til post@illux.dk.

 

Hvordan fungerer lydplader?

Når der opstår lydbølger i rummet, reflekteres disse mellem rummets flader og skaber mere eller mindre støj og efterklang - alt afhængig af hvor effektive rummets materialer er til at absorbere lyden. Eksempelvis har hårde overflader som et gipsloft, gipsvægge og beton en dårlig absorptionsevne, mens mineraluldsmaterialet, som vores akustikplader fremstilles i, fra naturens side har en særligt god evne til at absorbere lyd.

I stedet for at lyden reflekteres tilbage i rummet, vil lyden således absorberes ind i lydpladen, og deraf nedsættes efterklangstiden og akustikken forbedres.

 

Hvordan forbedrer lyddæmpende plader trivslen og velværen?

Vi kender alle til, hvor ubehageligt det kan være at opholde sig et rum med dårlig akustik. 

I det åbne kontorlandskaber med højt til loftet og mange støjkilder kan der opstå et stressende arbejdsmiljø, men med lydabsorberende akustikplader vil stressniveauet reduceres og koncentrationsevnen styrkes. 

I køkkenalrummet kan akustikpladerne forbedre taleforståligheden, reducere ekko og bidrage positivt til de situationer, hvor mange mennesker er samlet, og lydniveauet stiger stødt, fordi alle taler højere og højere i forsøget på at blive hørt.

Kort sagt, bidrager akustikdæmpende billeder til et god indeklima med plads til både samtaler, fordybelse og mere overskud.

Læs mere om, hvordan akustikbilleder kan bidrage til at styrke arbejdsmiljøet

 

Kan jeg sætte tegnestifter i mit akustikbillede og bruge det som opslagstavle?

Det er let at placere tegnestifter i den lydabsorberende plade, som således kan fungere som en dekorativ opslagstavle. 

Det påvirker ikke billedets lyddæmpende effekt at sætte nåle i akustikpladen, men lydabsorberingen reduceres dog, hvis store dele af akustikbilledets overflade tildækkes af for eksempel post-its, postkort eller andet, som du sætter på din opslagstavle.

En sjov og dekorativ måde at udnytte opslagstavlefunktionen kan være at få printet et verdenskort på dit akustikbillede. Så kan du placere tegnestifter de steder, du har besøgt rundt omkring i verden, eller udpege dit næste feriemål.
 

Har du flere spørgsmål?

Kontakt os på post@illux.dk

Vil du have mere inspiration?

Udforsk vores Instagram

Er du erhvervskunde?

Om du er fotograf, indretningsarkitekt eller kunstner, står over for en udstilling eller søger en fast samarbejdspartner til print og indramning, så kan vi hjælpe dig. 

Vi kan rådgive dig i specialøsninger eller sikre en kort og smidig proces fra din online bestilling er lagt til at din kunde står med sit print i hånden.

Kort sagt indtræder vi der, hvor du har brug for.

Se meget mere om dine muligheder

Få indrammet dit akustikprint

Giv dit akustikbillede en elegant afslutning i en håndlavet kvalitetsramme.

Når du vælger akustikprint med ramme, kan du frit vælge indramning i en af vores mange akustikrammer. Rammerne håndlaves alle på vores eget indramningsværksted med rigtige trælister i markedets bedste kvalitet.

Til akustikbilleder anvender vi udelukkende rammer uden glas, så du bevarer den lydabsorberende overflade og akustikdæmpende effekt.

Find din favoritramme

Hurtig produktion, sikker levering

Normal produktionstid: 5 hverdage
Normal Express: 3 hverdage
Super Express: 2 hverdage

Læs mere om produktionstid, fragt og levering

Hurtig produktion, sikker levering

Har du flere spørgsmål?

Kontakt os på post@illux.dk

Den bedste løsning på akustikproblemer

“Æstetik og funktionalitet går op i en højere enhed med disse akustikbilleder. Kvaliteten af billederne får dem til at fremstå som malerier og ikke som blanke plakater. Resultatet er over al forventning.„

– Karin