Nem bestilling

1. Upload fil

2. Vælg størrelse
og materiale

3. Bestil og modtag
inden for 1 uge


Start her med dit foto

Anvend et af vores motiver

Mindre støj og smukkere vægge med akustikdæmpende billeder

Foto på akustikplade er meget mere end bare dekorativ kunst til væggen. Vores akustikplader med foto fungerer som lyddæmpende billeder, der reducerer støj og forbedrer indeklimaet væsentligt. Vores akustikplader har en lydabsorption på op til 0,95-1,0, hvilket betyder, at kun 0-5% af lydenergien reflekteres når den rammer akustikbilledet. Er der meget ekko og klang i hjemmet, er foto på akustikplader det perfekte valg. De lyddæmpende billeder printes i lige så høj kvalitet som vores andre produkter, og leveres i størrelser op til 240x120 cm.

Akustikprint uden ramme

Minimalistisk udtryk med hvide kanter

Du får stor effekt ved både høje og dybe frekvenser, når dit billede printes på en 40 mm dyb akustikplade udført i et minimalistisk design med hvide kanter.

Dit foto printes direkte på den lyddæmpende plade, der har en let strukturet overflade, som giver et flot spil til motivet. Printet er desuden vandfast og falmer ikke takket være UV-printteknikken. 

Læs mere


Akustikprint med ramme

Klassisk udtryk i håndlavet kvalitetsramme

Med et indrammet akustikprint får du et klassisk, men funktionelt vægbillede, der effektivt dæmper akustikken særligt ved høje toner som børnestemmer, klirrende bestik og tallerkner.

Dit foto kan printes i valgfri størrelse helt op til 120x240 cm på den 20 mm dybe akustikplade, som har en let struktureret overflade. Vi printer med UV-print, som giver et skarpt resultat og et vandfast print, der ikke falmer. 

Læs mere

10% Rabat

på udvalgte størrelser

Lån akustikbillederne

med hjem og test effekten

Det synes vores kunder

Uovertruffen service!
Jeg kan varmt anbefale Illux som leverandør på print - Jeg har fået en fantastisk service fra ende til anden helt fra bestilling til afhentning og levering. Der er ingen tvivl om at Illux nu er mit fortrukne firma til print og vægudsm... 

- Jonas Mann -

Utrolig flot udført arbejde!
Har fået printe 2 billeder på akustikplader og jeg er fuldt ud tilfreds. Selv om mine billeder er taget med en IPhone 7 og det ene billede er kørt op i 140*105 cm., så er det blevet vildt flot..

- Lene Andersen -

Kvaliteten har altid været helt helt i top!
Tilmed er de super gode til at rykke på hasteopgaver og er yderst hjælpsomme og professionelle i kommunikation samt levering. Jeg kan på det varmeste anbefale Illux!

- Tola -

En god samarbejdspartner
Jeg har købt hos Illux gennem længere tid, og har kun positive ord at sige.. De er en god samarbejdspartner og leverer en høj kvalitet og service. Hvis der skulle opstå fejl, er de hurtige til at rette og meddele tilbage.

- Thinna Aniella -

Det findes ikke bedre
Verdens bedste kundeservice (Dennis er for vild) det bedste sted jeg kender til med billeder i alle afstøbninger og Top kvalitet...helt sikkert jeg kommer igen - 5 stjerner herfra, kan kun anbefales

- Tommy Kongsdal Terkildsen -

Altid høj kundeservice
og god kvalitetAltid høj kundeservice og god kvalitet. Går noget galt er de super hurtige til at rette op. Mine bedste anbefalinger.

- Lisbeth -

Helt i top kvalitet og indpakning.
Fantastisk og hurtig kundeservice. Jeg vil Klart anbefale alle, at få lavet deres print hos Illux. Nu vil vi glæde os til at få Kim Larsen op på væggen i 70x100.
Bestemt ikke sidste gang vi bruger jer

- Stephanie -

Illux Art - udvalgt kunst på akustikplade

Inspiration

Virker akustikbillederne?

Lån billederne med hjem og test effekten

Oplevelsen af et akustikproblem er en personlig smag, og derfor tilbyder vi, at man kan prøve vores akustikbilleder ganske gratis. Vi leverer 4 stk 120x80 cm akustikbilleder i en flightcase lige til døren. Placér akustikbillederne i talehøjde på reol eller stole - man behøver ikke bore skruer i væggen.

 Prøv dig frem med 1, 2, 3 eller 4 billeder, og find ud af hvilken mængde der er perfekt for dig. Ved rum større end 50 kvm skal der nok flere billeder til for en mærkbar effekt.


Akustikkuffert lejeLeje af akustikbilleder med ramme (80x120 cm) i 1 uge: 250,-
Fragt frem og tilbage: 750,- (gratis, hvis du selv henter)
Depositum: 1250,-

- Såfremt du efterfølgende bestiller akustikbilleder for mindst 5.000,-, trækkes lejebeløbet fra prisen.
- Såfremt du efterfølgende bestiller akustikbilleder for mindst 10.000,-, trækkes lejebeløbet og fragtbeløbet fra prisen.


Kunne det have din interesse? Skriv da til post@illux.dk for yderligere instrukser.

Oplevelsen af et akustikproblem er en personlig smag, og derfor kan vi anbefale, at man tester med vores demobilleder, hvilket vores kunder har haft stor succes med, da man kan få den helt korrekte oplevelse af effekten.

Man kan placere dem op ad væggene, evt. på stole, så de kommer lidt op i "talehøjde", hvis man vil vente med at bores skruer i væggen.

Akustikkuffert leje

Pris for leje af de 4 akustikbilleder (80x120 cm) 1 uge: 500,- inkl. moms

Fragt frem og tilbage: 750,- inkl. moms (denne kan du naturligvis spare hvis du selv henter kassen)

Total: 1250,- inkl. moms

Såfremt du i sidste ende bestiller for mindst 3750,- inkl. moms så trækker vi lejebeløbet fra i den pris.

Såfremt du i sidste ende bestiller for mindst 7500,- inkl. moms så trækker vi både leje- og fragtbeløbet fra i den pris.

Kunne det have din interesse? Skriv da til post@illux.dk for yderligere instrukser.

10 Tips & Tricks

til bedre akustik

Hvor effektive

er akustikbillederne?

Hvor stort kan mit billede blive?

Klargøring af filer

Pixels
Max 60 cm pr. 1000 pixels. En iphone 7 har eksempelvis et 12 MP kamera svarende til ca. 4000x3000 pixels. Max for dette er derved 240x180 cm.

Filformat
JPG foretrækkes. TIFF og PDF er også fine formater.

Opløsning ved Akustikprint
150 dpi anbefales. Ved store billeder kan man nøjes med lavere opløsning.

Sikker indpakning og forsendelse

Specialudviklet emballage
Dit billede indpakkes i vores specialudviklede emballage, der beskytter under fragt og minimerer risikoen for skår i modtagelsesglæden (se video).

Produktionstid
Normal 5 arbejdsdage (230 g papir kun 1 dag): 0,-
Normal Express 3 arbejdsdage: 300,-
Super Express 2 arbejdsdage: 500,-

Har du spørgsmål til indpakning, fragt eller levering? Find svaret her

Følg os

Spørgsmål?

Her kan du få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål, som vi modtager om akustikforbedring og akustikprint. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os:

Telefonisk
Mandag-torsdag 08-16
Fredag 08-15.30

(+45) 70 25 08 12

Eller send os en mail post@illux.dk

FAQ

Vores akustikbilleder består af lyddæmpende plader med en klasse A lydabsorption, hvilket kan betegnes som det bedste på markedet. Derfor vil akustikbilledet:

  • Forbedrer akustikken i rummet
  • Gøre det lettere, at høre hvad hinanden siger
  • Reducere irrelevante lydkilder såsom baggrundsstøj

Alt i alt gør akustikbilleder det altså nemmere at nyde hinandens selskab i køkkenalrummet eller være produktive og bevare koncentrationen i det åbne kontorlandskab. Samtidig bringer det lyddæmpede billede liv og stemning til rummet i kraft af dets dekorative aspekt.

Få tips og tricks til akustikforbedring

Akustikbilledet kan printes med dit eget foto eller du kan finde flotte kunstneriske motiver i vores Illux Art galleri . En populær løsning er også at få printet et af vores verdenskort som akustikbillede.

Verdenskort er de senere år blevet en moderne trend inden for boligindretning, som fungerer som en anderledes form for dekoration i hjemmet. Det er derfor en oplagt måde at give din indretning et personligt twist, samtidig med at du får et lyddæmpende billede. Vi har verdenskort i forskellige farver og udtryk, så der er noget til enhver smag.

Upload dit eget foto til print på akustikplade

Vores akustikbilleder kommer i den samme høje kvaliteter som resten af vores sortiment, da det printes i højkvalitets UV-print, med holdbare og dekorative billedresultater til følge:

  • Farverne fremstår skarpe og klare, og i kraft af akustikbilledet strukturerede overflade får motivet et flot spil.
  • UV-printet er desuden yderst holdbart og resistent over for sollys og børnefedtfingre, hvorfor dit akustikbillede holder mange år ud i fremtiden.

Dit lyddæmpende billede kan leveres med eller uden ramme, alt efter om du ønsker et minimalistisk udtryk, hvor de hvide kanter er synlige, eller er til en mere traditionel indramningsløsning. Den lyddæmpende effekt vil være en lille smule større ved akustikbilledet uden indramning i kraft af den ekstra tykkelse, men forskellen vil ikke være bemærkelsesværdig ved almindelige hverdagssnak og støj. Det vil derfor i de fleste tilfælde være et spørgsmål om smag, hvorvidt man vælger indramning til eller fra frem for et spørgsmål om den lyddæmpende effekt.

Uden ramme er akustikbilledet 40 mm i tykkelse og har en anelse mere struktur i overfladen, mens det indrammede billede er 20 mm i tykkelsen og har lidt mindre struktur.

Se vores store udvalg af rammer til akustikbilleder

Akustikbilledet kan sagtens fungere som opslagstavle på grund af det specielle lydabsorberende materiale. Opslagstavlefunktionen fungerer uanset motivet på dit akustikbillede, og det påvirker ikke billedets lyddæmpende effekt at sætte nåle i lydpladen. Dog vil lydabsorptionen reduceres, hvis store dele af akustikbilledets overflade tildækkes af for eksempel post-its, postkort eller anden form for materiale, som du sætter på din opslagstavle.

En dekorativ idé til at udnytte opslagstavlefunktionen kan være at få printet et verdenskort på akustikbillede. Så kan du nemlig placere tegnestifter, der hvor du har rejst rundt i verden, eller udpege dine næste feriemål.

Har du allerede indrettet dit hjem med rigelig kunst på væggene eller foretrækker du en mere minimalistisk indretning i din bolig eller på arbejdspladsen, så er akustikplader et glimrende alternativ til akustikbilledet. Akustikpladerne har den samme lydabsorberende effekt som akustikbilledet, da de produceres i samme glasuldsmateriale, og kan på samme måde forbedre lydniveauet og den mentale trivsel indendørs.

Akustikpladerne kan naturligvis placeres på væggen, men også i loftet, således at man opnår en bedre reducering af lyden end for eksempel med et glat gipsloft.

Du kan eksempelvis vælge at få lavet akustikpladerne i nøjagtig samme farve som dit gipsloft, så du opnår et diskret look, eller få lavet et unikt design til børneværelset, hvor der ofte er råb og støjende leg.

Det vigtigste for at sikre en optimal lyddæmpende effekt i dit private hjem er at finde det rette antal af akustikplader i forhold til rummets størrelse.

Som en tommelfingerregel skal akustikpladerne fylde mellem 10 og 20 % af gulvets areal i et almindeligt rum med cirka 2,5-3 meter til loftet. Har du et gulvareal på 40 kvm. skal du således bruge 4-8 akustikplader. Størrelsen på hver plade er ikke vigtigt, da det er det samlede areal som tæller.

Herefter kan det være relevant at tænke over pladernes placering i rummet, da det ofte er en smule mere effektivt at placere akustikpladerne på væggen i talehøjde frem for loftet. Det skyldes, at når vi taler, så udsender vi primært lyd i vandrette linjer, hvorfor lyden rammer væggen først, og akustikpladerne kan derfor absorbere en større del af lyden i dette område. Lyden breder sig dog også til andre dele af rummet, så akustikplader i loftet har stadigvæk stor positiv effekt.

Se mere om akustikforbering her

Har du behov for en mere nuanceret og nøjagtigt udregning af efterklangstiden i dit rum, end den mere simple, men også prisvenlige tommelfingerregel om 10-20 % af gulvets areal, så kontakt Illux. Vi kan måle, hvordan du opnår den bedste effekt.

Du har også mulighed for at låne en akustikkuffert af os med 4 billeder på 80x120 cm, svarende til i alt 4 kvm. således at du selv kan afprøve, hvor mange billeder du finder passende til akustikken i dit hjem.

Akustikpladerne er 40 mm tykke, og kan måle op 120x240 cm.

Når der opstår lydbølger i rummet, reflekteres disse mellem rummets flader, og skaber mere eller mindre støj og efterklang, alt afhængig af hvor effektive rummets materialer er til at absorbere lyden. Eksempelvis har hårde overflader som gipsvægge og beton en dårlig absorptionsevne, mens glasuldsmaterialet, som vores lydplader fremstilles i, har en særligt god evne til at absorbere lyden.

I stedet for at reflektere lyden tilbage i rummet, absorberes den altså ind i lydpladen og dermed nedsætter lydpladen efterklangstiden og akustikken forbedres.

Lydplader kan i kraft af deres lydabsorberende materiale kontrollere og reducere lydtryksniveauet i rummet, og bidrage til en bedre trivsel og velvære indendørs. For eksempel kan lydpladerne være med til at forbedre omgivelserne på arbejdspladsen eller i det private hjem.

Åbne kontorlandskaber med højt til loftet og mange støjkilder kan skabe et stressende arbejdsmiljø, men ved at forbedre akustikken med lydplader øges koncentrationen og produktiviteten og den generelle mentale trivsel. I det åbne køkkenalrum hvor samtaler er i centrum, kan lydpladerne forbedre taleforstålighed og reducere ekko, samt de situationer hvor mange mennesker er samlet og lydniveauet stiger stødt, fordi alle taler højere og højere for at blive hørt.

Lydplader biddrager altså til et god indeklima med plads til samtaler, fordybelse og overskud.

Vi laver også akustikbilleder og akustikplader til erhverv

Der er forskellige måder at placere lydplader på i rummet, og de fås i to versioner:

  1. Lydpladerne limes direkte på væggen eller i loftspladerne, enten så de udfylder hele væggen eller loftet, eller de kan placeres i mindre områder, således at lydpladens hvide kanter er synlige.
  2. Lydpladerne hænges ned fra loftet ved hjælp wire, hvorved de får en svævende effekt.

Du kan opnå et minimalistisk udtryk ved at få lydpladen fremstillet i samme farve som din væg eller dit loft, men bemærk dog at du ikke selv må male lydpladen, da den akustikdæmpende effekt således kan reduceres.