MILJØVENLIGE PRODUKTER

Vi stiller høje krav til kvaliteten af vores produkter. Det gør vi for at garantere dig det lækreste produkt, men også for at sikre en høj holdbarhed og lang levetid. Vi ønsker ikke, at vores produkter skal være en del af en brug-og-smid-væk kultur, men at de skal fungere som varige minder og smukke kunstværker, der kan pynte på væggen i mange år.

Er du af samme overbevisning? Og ønsker du at gå skridtet videre og orientere dig efter produkter med særligt miljøvenlige kvaliteter? Så guider vi dig her til, hvilke produkter du kan vælge med ekstra omtanke.

 

Mat Fine Art papir 230g 

Mat Fine Art papir 230g er et bæredygtigt papir, som er fremstillet af træer fra skove, der forvaltes i overensstemmelse med en lang række sociale og miljømæssige kriterier. Blandt andet at der ikke må fælles flere træer i skoven, end den kan nå at reproducere.

Ønsker du at få registreret dit papir som FSC®-certificeret på din faktura, bedes du kontakte os på post@illux.dk. Denne administrative service koster 200,- inkl. moms.

Se mere om Mat Fine Art papir 230g
Læs mere om FSC

Akustikprint

Vores akustikplader er fremstillet af mineraluld med 70% genanvendt glas, hvilket sparer miljøet for at flere nye ressourcer tages i brug. Det sparer energi og reducerer i sidste ende CO2-aftrykket. Faktisk betyder det, at akustikpladen afgiver færre kg. CO2 pr. m2 end andre produkter på markedet.

På akustikpladerne printer vi med vores miljøvenlige UV-printer med Greenguard Gold-certificeret blæk.

Se mere om akustikprint
Læs miljøvaredeklarationen 

Lærredsprint

Vores lærredsbilleder printes altid på et kraftigt bomuldslærred med certificeringen STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Dette certifikat er din garanti for, at du ikke udsættes for nogle sundhedsskadelige påvirkninger gennem bomuldslærredet.

Lærredsbilleder printes med vores miljøvenlige UV-printer med Greenguard Gold-certificeret blæk, der ikke afgiver farlige kemikalier eller VOC (organiske flydende forbindelser).

Se mere om lærredsprint
Læs mere om STANDARD 100 by OEKO-TEX®

Træprint

Det mest bæredygtige råstof i verden er træ. Blandt andet fordi træer reducerer noget af drivhuseffekten ved at optage CO2 fra luften. Denne bæredygtige proces kræver dog, at der ikke fælles flere træer end skovene kan nå at reproducere.

Derfor kan du på anmodning få printet dit billede på FSC-certificeret birkefinér, som stammer fra skove, hvor skovarealet bevares. Vores birkefinér - 9 mm er desuden altid Carb2-godkendt og træet udleder således ikke skadelige mængder af formaldehyd (gasart). 

Se mere om birkefinér - 9 mm

Fototapet

Vores fototapet fremstilles af træer fra skove, der forvaltes i overenstemmelse men en lange række sociale og miljømæssige kriterier. Blandt andet at der ikke må fælles flere træer, end skoven kan nå at reproducere. Vi printer desuden med Greenguard Gold-certificeret blæk på tapetet.

Ønsker du at få registreret dit fototapet som FSC®-certificeret på din faktura, bedes du kontakte os på post@illux.dk. Denne administrative service koster 200,- inkl. moms.

Se mere om tapetprint
Læs mere om FSC

Rammer

Alle vores rammer håndlaves på vores egen fabrik med rigtige trælister fremstillet af duriantræ med en glasur eller finér på ydersiden - alt afhængig af om rammen skal være sort, hvid eller have en naturlig træfarve. 

Duriantræet vokser i plantager, hvor det først fældes, når træet efter 30-35 år ikke længere producerer nok frugt. Herefter plantes et nyt træ, således at den bæredygtige anvendelse af træet sikres.

Se vores udvalg af rammer

Følg os