Start bestilling

med dit eget motiv her

Lyddæmpende kunst

fra vores eget galleri

Lyddæmpning af hjemmet eller kontoret

Illux anvender den nyeste UV-printteknologi til at producere dekorativ vægdekoration, der samtidig er den mest effektive og holdbare lyddæmpning på markedet.

Den høje kvalitet sikres ved at anvende plader med lyddæmpning fra Rockfon. Helt specifikt med en lydabsorptionskoeficient på 0,95, hvilket kategoriseres som klasse A (det bedste på markedet). Vi printer direkte på de lyddæmpende plader, hvilket giver optimal effekt samt en fantastisk holdbarhed i printet, som ikke falmer.

Akustikbillede uden ramme

Vores akustikbilleder printes med højkvalitets UV-print direkte på en 40 mm akustikplade med en klasse A lydabsorption, der fungerer støjdæmpende og forbedrer akustikken. Akustikbilledet er minimalistisk i sit udtryk grundet de hvide kanter, som gør en indramning overflødig. Billedet med skjulte beslag på bagsiden, så det får en svævende effekt ca. 15 mm fra væggen.

Start her - med dit eget foto

Akustikbillede med ramme

Akustikbilledet laves med et superskarpt og slidstærkt uv-print direkte på klasse A støjdæmpende stenuldsplader. Akustikbilledet reducerer rumklangen væsentligt, og printet falmer ikke selvom det påvirkes af direkte sollys. Den 25 mm kraftige akustikplade har en struktureret overflade, som giver et flot spil, og indrammes med en flot ramme efter eget valg.

Tips & Tricks

10 tips & tricks til forbedring af akustikken i din bolig

Lån vores billeder og prøv effekten

Lån en akustikkuffert med 4 akustikbilleder
i 80x120 cm, og test effekten af
dem i dit rum. Der er naturligvis
printet på dem, så du kan se
printkvalitet inden du køber.

Læs mere her

Inspiration

Priser og størrelser

Nyhedsbrev

Modtag e-mail med nyheder om nye kunstnere, produkter osv.

Levering af filer

  • Vi anbefaler max 60 cm pr. 1000 pixels. En iphone 7 har eksempelvis et 12 MP kamera svarende til ca. 4000x3000 pixels. Max for dette er derved 240x180 cm - og ja, det er ret stort :)
  • Filformat: JPG (foretrækkes), TIFF, PDF og PNG (kun til nød).
  • Opløsning: 150-300 dpi (ofte vinder du ingenting ved 300 dpi frem for 150 dpi).

Udspecificering af fillevering (for nørderne)
Test kvaliteten af din fil her

Vælg mellem flere rammer

Støjdæmpende verdenskort

Specifikationer - Akustikbillede uden ramme

Denne kraftige akustikplade (40 mm) har en ekstra god effekt ved de dybe toner, som vi kender fra en bas, og andre "brummende" lyde. Ved almindelig tale og ved høje frekvenser, fra eksempelvis en violin eller ulvetimetime-ramte børn, er vores 2 typer akustikplader lige effektive. At hænge akustikdæmpende plader på væggen er i de fleste rum mere effektivt end at have dem i loftet da stemmeretningen er rettet mod væggene.

- Kvalitet: Glasuld
- Tykkelse: 40 mm
- Lydabsorption: Klasse A (0,95)
- Printtype: UV – 6 farvet cmyk
- Holdbarhed: Falmer ikke
- Miljø: 100 % genanvendelig, afgiver ikke farlige stoffer
- Brandklasse: Klasse A1

Specifikationer - Akustikbillede med ramme

Rockfon-plader er udviklet som lyddæmpning til lofter, hvor hele loftet beklædes med pladerne. Har man ikke lyddæmpning i loftet, kan man opnå en markant bedre akustik ved at hænge et par plader med Illux-print på væggen. Lyddæmpning på væggene kan ofte også være en fordel, selvom loftet er lydabsorberende. Vi kan selvfølgelig også levere pladerne uden indramning, hvis der ønskes et unikt loftdesign som lyddæmpning.

- Kvalitet: Stenuld støjdæmpning
- Tykkelse: 25 mm (uden ramme)
- Lydabsorption: Klasse A (0,95)
- Printtype: UV – 6 farvet cmyk
- Holdbarhed: Falmer ikke
- Miljø: 100 % genanvendelig, afgiver ikke farlige stoffer
- Brandklasse: Klasse A1

Se datablad her

Hvor mange billeder skal du bruge til lyddæmpning?

Hvor mange kvm akustikbilleder du skal bruge, for at få en tilfredsstillende akustik, afhænger af mange faktorer: Rummets udformning, højde, overflader, interiør og ikke mindst ”the ear of the beholder”. I daginstitutioner tilstræber man en kort efterklangstid på 0,4 sekund, hvorimod der i det åbne kontormiljø eller et køkken-alrum kan være en tilfredsstillende efterklangstid omkring 0,6-0,8 sekunder, og i kirker endda helt op til 12-14 sekunder. Så kravene/ønskerne er meget individuelle fra rum til rum. Efterklangstiden er den tid (i sekunder), som det tager lydniveauet at falde med 60 dB, efter at lydkilden (fx et klap) er udført.

Der findes teknikker, hvor du kan måle dig frem til den præcise efterklangstid, men det kan være dyrt og tidskrævende. Men mindre kan også gøre det, da vi ud fra vores erfaringer ved, at du som tommelfingerregel typisk skal bruge akustikbilleder svarende til 10-20% af gulvarealet i et almindeligt rum, som er 2,5-3 meter højt. Ved 40 kvm gulvareal eksempelvis skal du derved bruge 4-8 kvm akustikbilleder. Størrelsen på billederne er ikke vigtig - det er det samlede areal, der tæller. Vi kan tilpasse billedernes størrelse så de passer til jeres vægge, dog op til max 120x240 cm.

Hvis du vil vide dig lidt mere sikker på, hvor mange akustikbilleder du skal bruge, inden du køber, så kan vi anbefale dig at låne nogen af vores akustikbilleder, så du helt lavpraktisk kan teste, hvordan pladerne virker, og hvor meget der skal til for at opnå den ønskede akustik. Helt konkret modtager du 4 stk 120x80 cm billeder i en kuffert svarende til total 4 kvm absorbenter. Disse kan du placere langs væggen, evt. på stole så de kommer op i normal talehøjde (du behøver ikke hænge dem op på væggene).

Ønsker du at låne vores prøvekuffert, eller vil du have yderligere rådgivning til dit specifikke rum? Så send dine informationer og eventuelle spørgsmål til post@illux.dk eller ring på 70250812.

B2B udsmykning