Styrk komfort og indeklima med akustikforbedrende billeder

Hvad enten det er i hjemmet, på kontoret, i skolen eller på en restaurant, kender vi alle til, hvor ubehageligt det er, når et rum har en dårlig akustik. Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derfor er det vigtigt at tage højde for den indvirkning, akustikken har på vores helbred, koncentration, produktivitet og generelle trivsel.
Med Illuxs akustikbilleder slår vi 2 fluer med et smæk. Udover forskønnelse af væggene virker billederne samtidig som meget effektive akustikabsorbenter. Mineraluld, som er hovedbestanddelen i vores akustikbilleder, er fra naturens hånd et stærkt lydabsorberende materiale. Det gør det muligt at opnå høj akustisk komfort uden brug af akustiklofter. Vi printer direkte på de lyddæmpende plader, med den nyeste UV-printteknologi, hvilket giver skarpe prints, optimal effekt samt en fantastisk holdbarhed, som ikke falmer.

Akustikbilleder med ramme

Lækker finish med håndlavede trærammer

Akustikbilledet laves med et superskarpt og slidstærkt uv-print direkte på støjdæmpende mineraluldsplader. Akustikbilledet reducerer rumklangen væsentligt, og printet falmer ikke selvom det påvirkes af direkte sollys. Den 20 mm kraftige akustikplade har en struktureret overflade, som giver et flot spil, og indrammes med en flot ramme efter eget valg.

Læs mere

10% rabat

på udvalgte størrelser

10 Tips & Tricks

til bedre akustik

Danskproducerede kvalitetsrammer

Akustikbilleder uden ramme

Minimalistisk udtryk med hvide kanter

Vores akustikbilleder printes med højkvalitets UV-print direkte på en 40 mm akustikplade med en klasse A lydabsorption, der fungerer støjdæmpende og forbedrer akustikken. Akustikbilledet er minimalistisk i sit udtryk grundet de hvide kanter, som gør en indramning overflødig. Billedet med skjulte beslag på bagsiden, så det får en svævende effekt ca. 15 mm fra væggen.

Læs mereDet synes vores kunder

Akustikforbedrende kunst fra vores Art Shop

White

Mist And Snow

Blomst Sand

Natur6

Hvor effektive er akustikbillederne?

Lidt akustik-facts...

Akustikken i et lokale kan beskrives ved lokalets efterklangstid - hvor længe, en lyd er om at dø ud i lokalet. Hårde og glatte overflader, som murstensvægge og gips, giver en lang efterklangstid da de har en lav absorptionskoefficient. Materialer med åben overfladestruktur, som Illuxs akustikbilleder, har en høj absorptionskoefficient, og giver dermed en kort efterklangstid og en rigtig god akustik med forbedret taleklarhed og minimerede støjgener.

Absorptionskoefficienten måles fra 0 til 1, hvor 0 definerer, at materialet overhovedet ikke absorberer lydenergi, og 1 definerer, at materialet absorberer 100% af lydenergien - ligesom et åbent vindue, hvor lyden jo ikke vender tilbage. Som det ses på grafen absorberer pudset mursten 2-7 procent af lyden, imens 9 mm gulvtæppe ligger på 20-30%. Illuxs Akustikbilleder har typisk en absorptionskoefficient på 0,8-1,0 svarende til 80-100%.

Det menneskelige høreområde starter ved omkring 20 Hz og svinger op til 20.000 Hz. Mænds talestemmer ligger normalt i intervallet 60-200 Hz, for kvinders 120-350 Hz og for barnestemmer endnu højere. Som det ses af grafen har tykkelsen på akustikpladerne en lille betydning for effekten. De 2 typer akustikbilleder er lige effektive ved de høje toner, men ved de dybere bastoner er akustikpladen på 40 mm en anelse mere effektiv.

Hvor mange billeder skal du bruge for at mærke effekten?

Efterklangstiden er afhængig af rummets volumen og absorptionen fra rummets forskellige overflader/materialer - herunder naturligvis også arealet af de forskellige materialer. Kort sagt - jo flere akustikbilleder jo lavere efterklangstid. I daginstitutioner tilstræber man en kort efterklangstid på 0,4 sekund, hvorimod der i det åbne kontormiljø eller et køkken-alrum kan være en tilfredsstillende efterklangstid omkring 0,6-0,8 sekunder.

Rummets dimensioner og materialernes absorption har modsat virkning på akustikken - dobbelt så stor volumen giver dobbelt så lang efterklangstid og dobbelt så stor absorption giver den halve efterklangstid. Hvis man har kendskab til de akustiske egenskaber af rummets materialer, og rummets dimensioner, kan man altså beregne rummets efterklangstid. Alternativt kan en akustikker med professionelt måleudstyr, måle dig frem til den præcise efterklangstid. Inden man kaster sig ud i de store regnestykker og dyre målinger, anbefaler vi 2 andre fremgangsmåder:

1. Den grove tommelfingerregel:

Er akustikken rungende og generende i et rum, som er 2-4 meter højt, skal man typisk bruge akustikbilleder svarende til 10-20% af gulvarealet. Ved 40 kvm gulvareal skal du derved bruge 4-8 kvm akustikbilleder. Størrelsen på billederne er ikke vigtig - det er det samlede areal, der tæller. Vi kan tilpasse billedernes størrelse så de passer til jeres vægge, dog op til max 120x240 cm.

2. Lån vores akustikbilleder

Hvis du vil vide dig lidt mere sikker på, hvor mange akustikbilleder du skal bruge, inden du køber, så kan vi anbefale dig at låne nogen af vores akustikbilleder, så du helt lavpraktisk kan teste, hvordan pladerne virker, og hvor meget der skal til for at opnå den ønskede akustik. Se detaljerne herunder.

Oplev effekten

Vores akustikbilleder reducerer støj og rumklang utroligt effektivt. Hør bare her, hvor vi tester effekten i et køkken alrum med mange hårde overflader. 

Du kan også opnå stor effekt i dit eget hjem. Her skal du blot tage højde for dit rums størrelse. For at opnå optimal effekt anbefaler vi nemlig som tommelfingerregel, at akustikbillederne udgør 10-20% af rummets gulvareal.

Hvad du og vi oplever som god akustik, kan dog være forskelligt, og vi tilbyder derfor også, at du kan låne fire 120x80 cm akustikbilleder med hjem og teste effekten af i eget hus.

Vil du låne akustikbilleder med hjem? Se mere nedenfor.

 

Test vores akustikbilleder

Lån billederne med hjem og test effekten

Oplevelsen af et akustikproblem er en personlig smag, og derfor tilbyder vi, at man kan prøve vores akustikbilleder ganske gratis. Vi leverer 4 stk 120x80 cm akustikbilleder i en flightcase lige til døren. Placér akustikbillederne i talehøjde på reol eller stole - man behøver ikke bore skruer i væggen.

 Prøv dig frem med 1, 2, 3 eller 4 billeder, og find ud af hvilken mængde der er perfekt for dig. Ved rum større end 50 kvm skal der nok flere billeder til for en mærkbar effekt.


Akustikkuffert lejeLeje af akustikbilleder med ramme (80x120 cm) i 1 uge: 250,-
Fragt frem og tilbage: 750,- (gratis, hvis du selv henter)
Depositum: 1250,-

- Såfremt du efterfølgende bestiller akustikbilleder for mindst 5.000,-, trækkes lejebeløbet fra prisen.
- Såfremt du efterfølgende bestiller akustikbilleder for mindst 10.000,-, trækkes lejebeløbet og fragtbeløbet fra prisen.


Kunne det have din interesse? Skriv da til post@illux.dk for yderligere instrukser.

Hvor stort kan mit billede blive?

Klargøring af filer

Pixels
Max 60 cm pr. 1000 pixels. En iphone 7 har eksempelvis et 12 MP kamera svarende til ca. 4000x3000 pixels. Max for dette er derved 240x180 cm.

Filformat
JPG foretrækkes. TIFF og PDF er også fine formater.

Opløsning ved Akustikbilleder
150 dpi anbefales. Ved store billeder kan man nøjes med lavere opløsning.

Sikker indpakning og forsendelse

Specialudviklet emballage
Dit billede indpakkes i vores specialudviklede emballage, der beskytter under fragt og minimerer risikoen for skår i modtagelsesglæden (se video).

Produktionstid
Normal 5 arbejdsdage (230 g papir kun 1 dag): 0,-
Normal Express 3 arbejdsdage: 300,-
Super Express 2 arbejdsdage: 500,-

Har du spørgsmål til indpakning, fragt eller levering? Find svaret her

Følg os

SPØRGSMÅL?

Her kan du få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål, som vi modtager om print på akustikplader. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os:

Telefonisk
Mandag-torsdag 08-16
Fredag 08-15.30

(+45) 70 25 08 12

Eller send os en mail post@illux.dk

FAQ

Vores akustikbilleder består af lyddæmpende plader med en klasse A lydabsorption, hvilket kan betegnes som det bedste på markedet. Derfor vil akustikbilledet:

  • Forbedrer akustikken i rummet
  • Gøre det lettere, at høre hvad hinanden siger
  • Reducere irrelevante lydkilder såsom baggrundsstøj

Alt i alt gør akustikbilleder det altså nemmere at nyde hinandens selskab i køkkenalrummet eller være produktive og bevare koncentrationen i det åbne kontorlandskab. Samtidig bringer det lyddæmpede billede liv og stemning til rummet i kraft af dets dekorative aspekt.

Få tips og tricks til akustikforbedring

Akustikbilledet kan printes med dit eget foto eller du kan finde flotte kunstneriske motiver i vores Illux Art galleri . En populær løsning er også at få printet et af vores verdenskort som akustikbillede.

Verdenskort er de senere år blevet en moderne trend inden for boligindretning, som fungerer som en anderledes form for dekoration i hjemmet. Det er derfor en oplagt måde at give din indretning et personligt twist, samtidig med at du får et lyddæmpende billede. Vi har verdenskort i forskellige farver og udtryk, så der er noget til enhver smag.

Upload dit eget foto til print på akustikplade

Vores akustikbilleder kommer i den samme høje kvaliteter som resten af vores sortiment, da det printes i højkvalitets UV-print, med holdbare og dekorative billedresultater til følge:

  • Farverne fremstår skarpe og klare, og i kraft af akustikbilledet strukturerede overflade får motivet et flot spil.
  • UV-printet er desuden yderst holdbart og resistent over for sollys og børnefedtfingre, hvorfor dit akustikbillede holder mange år ud i fremtiden.

Dit lyddæmpende billede kan leveres med eller uden ramme, alt efter om du ønsker et minimalistisk udtryk, hvor de hvide kanter er synlige, eller er til en mere traditionel indramningsløsning. Den lyddæmpende effekt vil være en lille smule større ved akustikbilledet uden indramning i kraft af den ekstra tykkelse, men forskellen vil ikke være bemærkelsesværdig ved almindelige hverdagssnak og støj. Det vil derfor i de fleste tilfælde være et spørgsmål om smag, hvorvidt man vælger indramning til eller fra frem for et spørgsmål om den lyddæmpende effekt.

Uden ramme er akustikbilledet 40 mm i tykkelse og har en anelse mere struktur i overfladen, mens det indrammede billede er 20 mm i tykkelsen og har lidt mindre struktur.

Se vores store udvalg af rammer til akustikbilleder

Akustikbilledet kan sagtens fungere som opslagstavle på grund af det specielle lydabsorberende materiale. Opslagstavlefunktionen fungerer uanset motivet på dit akustikbillede, og det påvirker ikke billedets lyddæmpende effekt at sætte nåle i lydpladen. Dog vil lydabsorptionen reduceres, hvis store dele af akustikbilledets overflade tildækkes af for eksempel post-its, postkort eller anden form for materiale, som du sætter på din opslagstavle.

En dekorativ idé til at udnytte opslagstavlefunktionen kan være at få printet et verdenskort på akustikbillede. Så kan du nemlig placere tegnestifter, der hvor du har rejst rundt i verden, eller udpege dine næste feriemål.

Har du allerede indrettet dit hjem med rigelig kunst på væggene eller foretrækker du en mere minimalistisk indretning i din bolig eller på arbejdspladsen, så er akustikplader et glimrende alternativ til akustikbilledet. Akustikpladerne har den samme lydabsorberende effekt som akustikbilledet, da de produceres i samme glasuldsmateriale, og kan på samme måde forbedre lydniveauet og den mentale trivsel indendørs.

Akustikpladerne kan naturligvis placeres på væggen, men også i loftet, således at man opnår en bedre reducering af lyden end for eksempel med et glat gipsloft.

Du kan eksempelvis vælge at få lavet akustikpladerne i nøjagtig samme farve som dit gipsloft, så du opnår et diskret look, eller få lavet et unikt design til børneværelset, hvor der ofte er råb og støjende leg.

Det vigtigste for at sikre en optimal lyddæmpende effekt i dit private hjem er at finde det rette antal af akustikplader i forhold til rummets størrelse.

Som en tommelfingerregel skal akustikpladerne fylde mellem 10 og 20 % af gulvets areal i et almindeligt rum med cirka 2,5-3 meter til loftet. Har du et gulvareal på 40 kvm. skal du således bruge 4-8 akustikplader. Størrelsen på hver plade er ikke vigtigt, da det er det samlede areal som tæller.

Herefter kan det være relevant at tænke over pladernes placering i rummet, da det ofte er en smule mere effektivt at placere akustikpladerne på væggen i talehøjde frem for loftet. Det skyldes, at når vi taler, så udsender vi primært lyd i vandrette linjer, hvorfor lyden rammer væggen først, og akustikpladerne kan derfor absorbere en større del af lyden i dette område. Lyden breder sig dog også til andre dele af rummet, så akustikplader i loftet har stadigvæk stor positiv effekt.

Se mere om akustikforbering her

Har du behov for en mere nuanceret og nøjagtigt udregning af efterklangstiden i dit rum, end den mere simple, men også prisvenlige tommelfingerregel om 10-20 % af gulvets areal, så kontakt Illux. Vi kan måle, hvordan du opnår den bedste effekt.

Du har også mulighed for at låne en akustikkuffert af os med 4 billeder på 80x120 cm, svarende til i alt 4 kvm. således at du selv kan afprøve, hvor mange billeder du finder passende til akustikken i dit hjem.

Akustikpladerne er 40 mm tykke, og kan måle op 120x240 cm.

Når der opstår lydbølger i rummet, reflekteres disse mellem rummets flader, og skaber mere eller mindre støj og efterklang, alt afhængig af hvor effektive rummets materialer er til at absorbere lyden. Eksempelvis har hårde overflader som gipsvægge og beton en dårlig absorptionsevne, mens glasuldsmaterialet, som vores lydplader fremstilles i, har en særligt god evne til at absorbere lyden.

I stedet for at reflektere lyden tilbage i rummet, absorberes den altså ind i lydpladen og dermed nedsætter lydpladen efterklangstiden og akustikken forbedres.